Behandelingen


Basis voetzorg


Een basis voetzorg duurt ongeveer 30-45 minuten. De eerste behandeling kan soms wat uitlopen. Indien we vaststellen bij aanvang van de eerste behandeling, dat de duur van de behandeling veel hoger zal zijn, zullen we voorstellen deze te spreiden over 2 behandelingen. 


  • reinigen van de voet
  • inspecteren van de voet (indien nodig drukpuntinspectie met podoscoop)
  • knippen van de teennagels
  • behandeling van veelvoorkomende voetproblemen zoals kalknagels, schimmelnagels, verwijderen van eelt, likdoorns, behandeling van kloven,...
  • aanbrengen van voetcrème + massage


Ook het aanbrengen van copoline + honingzalf bij ingegroeide nagels behoort tot de basiszorg.


Preventieve voetzorg


Voetproblemen voorkomen is voor iedereen prettiger. Met de juiste leefwijze, schoenkeuze en preventieve zorg kom je al een heel eind. Wij geven je hierover graag advies.


Voor bijvoorbeeld diabetespatiënten is het van groot belang extra zorg te besteden aan de voeten. De gevolgen van een verminderde waakzaamheid en voetzorg zijn vaak niet te overzien. We raden dan ook een regelmatig bezoek aan een medisch pedicure/podotherapeut aan.


Ook voor mensen die langdurig hun voeten belasten omwille van bijvoorbeeld beroepsbezigheden, is extra voetzorg geen overbodige luxe.

Joris onderzocht onder meer voor zijn afstudeerproject alle mogelijke voetproblemen als gevolgen van een langdurige belasting. Veelvoorkomende problemen


Callus (eelt)

Rhagaden (kloven)

Clavus (likdoorn)

Verruca plantaris (voetzoolwratten)

Tinea pedis (atleetvoet)

Calcaneal Petechiae (black heel)

Onychomycose (schimmelnagel)

Onychocryptosis (ingegroeide nagel)

Onychausis (kalknagels)

Onychogryphosis (ramshoornnagels)